maandag 10 mei 2010

Bah... vlooien

Nu al een week bezig met de bestrijding van vlooien. We hebben een poes die dus wel naar buiten mag. Die neemt dan dus toch zo nu en dan eens een vlo mee. Tja... Dan krijgen je fretjes dit natuurlijk ook. We hebben een zoektocht gedaan naar stronhold, maar helaas moeten we daarvoor naar de dierenarts. Maar ja.... Voor een vlo naar de dierenarts lijkt mij nu niet echt het meest makkelijke. Dit is tegenwoordig niet vrij gegeven om in een dierenwinkel verkocht te kunnen worden. Hiervoor hebben we nu maar iets anders geregeld. Een spuitmiddel van Beapher, schijnt ook goed te zijn maar dan wel alleen als vlooiendoder. We zullen zien.

Verder vanavond maar eens iets anders proberen. Runderhart, eens zien of ze dat lekker vinden. Dit is toch orgaanvlees en schijnt ook erg goed te zijn voor ze. Gewoon een beetje als extraatje.

De uitslag komt natuurlijk. :)

 Het aangekochte flesje. Ik zal ook even de tekst er hier onder neerzetten. Volgens de dierenwinkel zou dit het juiste middel zijn voor thuisgebruik omdat dit goed te doseren zou zijn. En natuurlijk omdat er hierin een vlooien doder in zit maar ik moet dan wel met regelmaat, dus om de week de fretjes inspuiten.



De tekst.



Kijk maar eens op de onderste foto, daar staat onder het kopje Gebruiksaanwijzing. Konijnen en Fretten 3 - 5 sprays.
Denk dus dat ze wel eens gelijk kunnen hebben.

Dan even over het runderhart. Dit is dus echt een groot succes. Kan niet beter, maar wel letten op de hoeveelheid, ze mogen niet teveel hiervan. Het is en blijft orgaan vlees. Dit hebben ze wel nodig maar geniet met mate.

Geen opmerkingen: