zondag 6 juni 2010

Schapen geschoren

Het is weer tijd om de schapen hun jasje uit te trekken. Voor mijn vrouw dus tijd om er op uit te trekken naar de plaatselijke schapenscheerders dag. En jawel hoor. Ze krijgt een heuse vacht van een mooi schaap. En wel van een Racka schaap. Klik hier voor een site hierover. Mijn vrouw maakt dit schoon en zal het spinnen. Kan ze er weer wat moois van maken.

Nu alles eens gewassen is. Zit er een stukje bij dat ze niet kan gebruiken omdat het teveel verfilt is. Hier kunnen natuurlijk Kito en Kajira wel wat mee.

Kijk maar.



Zo te zien dikke pret.
Nu ligt dit een paar dagen klaar voor ze als het hok open gaat en ja hoor. Ze blijven er weer mee spelen. Veel plezier en natuurlijk tot de volgende keer weer.

Even een gerust stelling. De fretjes zijn goed ge-ent en ook de vacht is goed schoon gewassen voordat ik ze ermee laat spelen. Dus het is redelijk vrij van viezigheid/beestjes/stof enz. Dus als iemand het wilt proberen om dit ook te doen voor de fretjes. Wel goed bedenken dat het zo van buiten komt en je de fretjes goed ge-ent moet hebben en natuurlijk de vacht ook goed moet wassen vanwege de ziektes die je kunt overdragen.

Geen opmerkingen: